hansbjorckmalt.blogg.se

Hophorn!

Kategori: Provade öl

Denna ljuvliga öl från Danska Hornbeer... svårt att beskriva njutningen, måste upplevas, en BIPA (Black IPA) Så mycket smak och doft, hade sparat denna från Systembolagets släpp 2011-03-15 och trots tidens tand så är den underbar! Varför bestämde jag mig för att njuta min sista flaska just nu (förutom att jag var sugen)? Jo naturligtvis för att den nu går att beställa på Systembolaget! Finns lokala/beställningsortimentet och går att beställa igen fr o m 2/1! 
 
 
 
 
:-)
 
 
 

64,90 för en öl, är det mycket?

Kategori: Provade öl

NEEEJ! inte när det smakar så bra... Black Magic Woman från Hornbeer mitt favoritbryggeri i Danmark, finns nu som lokalt/småskaligt med styckvis beställning på Systembolaget, tack Elixir HB (som dessutom har bl a Amanger, Black Rooster och Djævlebryg i sitt stall). En 1/2 liter underbar stout med massor av smak, 11% så jag dricker den helst i små tulpanglas...
 
 
 
 
:-) njuter!!!
 
 
 

Lågalkoholalternativ...

Kategori: Provade öl

Måste pusha lite för två utmärkta öl från Mölndalsbryggeriet (numera Landvetter) Dugges Dels min absoluta favorit med bara 2,8% nämligen Brandmästare Andréns Törstsläckare och Julölen Rudolf Ren Ale på 3,5%. Två måsten bland juldrickan tillsammans med JULMUSTEN!
 
 
Båda inköpta i Åkeredshallen som alltid håller sig med ett brett utbud på folk/lätt öl!
 
*<:-)
 
 
 

Oj så gott!

Kategori: Provade öl

Tänkte det var dags att belöna mig med en STOR öl, Stones Imperial Russian Stout, 65cl 10,5% (86,90 i september månads släpp, så den var inte billig men...) njutning rakt igenom :-)))))) ibland måste man bara unna sig  något sådant, skippade den vid släppet 1/9 men ändrade mig någon dag senarte och åkte tillbaks och köpte en och det var den värd!!!
 
 
 
 
 
 
:-)
 
 
 

Whiskygravad Lax

Kategori: Mat smaksatt med maltprodukter

Gravade laxen igår, blev två sorter, dels den klassiska men sedan en whiskygravad (bytte helt enkelt ut dillen mot ett par matskedar Whisky) jag valde en Whisky (The Balvenie 12-åriga "doublewood") med mycket smak men inte allt för rökig (vill ju inte konkurera med den rökta laxen). Skall testa att göra en gravlaxsås på min Whiskysenap - får se om det funkar...
 
 
 
 
:-)
 
 
 

Bra öl på burk...

Kategori: Tips

Vill än en gång pusha för en god IPA på burk, Modus Hoperandi från Ska Brewing, USA. Den 1 mars kommer två burköl från Oskar Blues till Systembolagets hyllor dessa öl skall vara fantastiska enligt diverse ölbloggar.
 
 
 
Den som tror att öl är sämre på burk bör tänka om, burken är snarare bättre än flaskan där man emellanåt har problem med kapsylerna. här kommer dessutom ett tips hur man kan använda burken för att förbättra sin WiFi, håll tillgodo (tack Humligheter http://humligheter.blogspot.com/ för tippset)!
 
 
 
 
 
;-)
 
 
 

Kvällens öl...

Kategori: Provade öl

...kvällens öl blev Whiteout Stout från Mohawk,
en kanonstout att sitta och småsuga på framför TVn eller med en god bok i favoritfotöljen. 34,90 för 1/2 liter, är köpvärt, alkoholhalt 9,7%, finns fortfarande gott om den ute i butikerna. Ett sätt att inte åka i onödan till fel bolag och upptäcka att den inte finns där är att använda Systembevakningsagenten (länken nedan är direkt till Whiteout men alla specialsläppta öl är med) Länk finns även i länklistan till höger.
 
 
:-)
 
 
 
 

Önskejulklapp för ölälskare?

Kategori: Tips

Drömölen - fortfarande bara en dröm...

Kategori: Nya öl på Systembolaget

"Hej din beställning finns nu att hämta på Systembolaget i Sisjön..." ungefär, jag skyndade dit för nu skall jag äntligen få dricka den underbara Hophorn (nr 89742) igen! En fantastisk "svartIPA" från danska Hornbeer... men bara den andra ölen "Black Magic Women" hade kommit, Hophornbeställningen var makulerad!
 
Som tur är har dom en fantastisk personal på Systemet i Sisjön så hon kontaktade den lokala butiken i Malmö som har ansvar för Hornbeers öl (lokala/beställningssortimentet)  och det visade sig att Leverantören Elexir HB haft problem och kan leverera först den 14/12 så hon har lagt en ny beställning så jag skall få den före jul! mums!
 
 När jag njöt en Hophorn på landet förra våren...
 
 
 
:-)
 
 
 

Förkyld? Ta en öl och bli bättre!

Kategori: Allmänt

Molé Stout

Kategori: Provade öl

Söndagskvällens öl, Molé Stout från Ska Brewing (samma bryggeri som gör den fantastist goda IPAn Modus Hoperandi) brygd med pepparfrukter, cacaobönor och kryddor, låter onekligen spännande men det blev bara ett litet glas (se bilden, 33 cl flaska så glaset är litet) helt ok men ingen höjdaröl, för att göra ölen rättvisa så är jag lite förkyld så smaklökarna kan ju vara lite si och så. Om jag skall köpa någon stout/porter ur tillfälliga sortimentet så blir det hellre Mohawk Blizzard eller Sigtuna Midvinterblot som jag i så fäll köper eller Mohawk Whiteout som jag inte smakat än men som säkert är bra!
 
 
 
 
:-)

Gott från julsortimentet...

Kategori: Provade öl

När jag väl hämtat Inger från jobbet för ett par timmar sedan blev det en riktig sitt ner och njut öl nämligen Mohawk Blizzard, en imperial porter på 9,7% , 29,70 för 33cl, rekomenderas!
 
 
 
:-)

Beställningar upphör under julen!

Kategori: Tips

Öltips till osten...

Kategori: mat och öl

St Erik's God Jul Barley Wine (Julölsläppet 2011) (nr 11542) finns kvar i några butiker, drack den till en bit Saint Agur och blev helt frälst... hittade några i hyllan på Frölunda Torg idag, köpte två som alternativ till glöggen (funkar säkert kanon till Kvibile också!). Om du är intresserad finns det som sagt några kvar på Frölunda Torg annars får din lokala butik beställa (finns i följande butiker: Hemse (67st), Täby (538 st), Fagersta (216 st)). Passa på, priset är tilltalande 21,90 för 33cl, ölet har inte förlorat i smak på lagringen utan ölets maltsötma gifter sig fint med ostens sälta!
 

 
 
 
:-)