hansbjorckmalt.blogg.se

Mer proffshjälp...

Kategori: Nya öl på Systembolaget

,,,här kommer en fortsättning på Mankers tips inför fredagens ölsläpp, nu det exklusiva T6/T7 släppet, dvs öl som bara släpps i dom tre "Vinkällarbutikerna"  i Göteborg, Malmö, Stockholm och i nätbutiken
 
 
Själv tänker jag stå utanför Butiken i Gårda klockan 10 prick (Vilken tur att en av Göteborgs 3 st T5 butiker ligger nära jobbet och jag har flextid). Dom Systembolagsbutiker i Göteborg som har ett utökat sortiment är Vinkällarbutiken i Nordstan, Butikerna i Sisjön (min "hemmabutik"), Gårda (min "jobbutik") och Bäckebol (T5 butikerna) sen har dessutom Karjohansgatan en stor ölavdelning.
 
Lycka till i jakten på fredag!
 
 
 
:-) 
 
 
 
 
 

Viktig information om öl!

Kategori: Ölkunskap

Snart dax!!!

Kategori: Allmänt

Biljetterna börjar ta slut :-( i alla fall lördagens! se till att beställa!
 

Lyssna på en proffstyckare...

Kategori: Andra Ölbloggar

... till skillnad från mina personliga tyckanden och tänkanden så kan det vara bra att läsa en av Sveriges mest etablerade bloggare Mankers syn på Marssläppets T5 modul!
 
 
Läs och begrunda!
 
 
 
 
:-)
 
 
 
 
 
 

Snart första mars!!!

Kategori: Nya öl på Systembolaget

 
...och nytt ölsläpp på Systembolaget! Själv kommer jag att köpa på mej ett dussin av  Brooklyn Black Chocolate Stout och någon Yeti sen hoppar jag nog Stones öl (skall vara fantastiska men det är inte min ölkassa...) Oscar Blues är omskrivna på nätet men... kanske kan övertala mig om en av varje...
 
Kul med lite nytt gott i fasta sortimentet, en Nya Zeeländsk IPA och två bra Pale Ale från USA!
 
Dessutom släpps en Black IPA från Eskilstuna ölkultur i Lokala Beställningssortimentet!
 
Här följer en lista över dom öl jag funderat på, det finns fler men dessa har jag noterat i min kalender (betyder inte att jag kommer att köpa alla):
 
T5 11702 Brooklyn Black Chocolate Stout USA 355 22,90 22320

T5 11707 Oak Aged Yeti Imperial Stout USA 650 95,10
T5 11662 Stone Double Bastard Ale 2012 USA 650 89,60 2160
T5 11612 Stone Vertical Epic 12.12.12 2012 USA 650 97,40 2160
T5 11045 Oskar Blues Ten Fidy USA 355 49,80
T5 11047 Oskar Blues Deviant Dale’s USA 473 54,90

Fasta sortimentet
1502 Dale’s Pale Ale USA 355 23,90*
1523 Epic Armageddon IPA Nya Zeeland 330 22,90
1697 Lagunitas New Dogtown Pale Ale USA 355 20,90

Beställnings
89968 Eskilstuna ölkultur Black IPA

 

 

 

;-)

 

 

 

 

Lite Göteborgshistoria med anknytning...

Kategori: Allmänt

Gick förbi Barnhuset på Prippska tomten vid Stampen (I detta kvarter härjade Pripps Bryggerier fram till 1976) därför är det kanske inte så konstigt med detta vackra ornament på staketstolparna... 
 
 
Som kuriosa så startade krogen Bryggeriet sin verksamhet i detta kvarter så krogens namnval var kanske ganska självklart...
 
 
 
:-)
 
 
 

Svart som synden...

Kategori: Ölprovning

Funderar på om det vore dax att så småningom dra ihop en liten provning.
En trend som blir allt starkare (har kanske t o m kulminerat) är BIPA dvs Black IPA, en öltyp jag gillar och det är mycket nytt på G!
 
Förslag på uppställning:
 

Lätt att glömma...

Kategori: Nya öl på Systembolaget

Februari månads släpp på Systembolaget var ett mastodontsläpp med hur mycket gott som helst, lätt att glömma det som inte är så omskrivet, t ex dagens matöl från Sierra Nevada, Celebation Ale, hur god som helst (man firar årets humleskörd med att brygga en öl på den första leveransen). Det finns fortfarande rätt mycket kvar av den, antagligen för att det släpptes så mycket annat, mera omskrivet samtidigt, passa på att köp för den var riktigt god!
 
 
 
 
 
:-)
 
 
 
 

Lördagens njutning, äntligen dags!

Kategori: Provade öl

Så var det då äntligen dags att återigen få smaka den ljuvliga Hophorn men först var det dags för mat och då passade en annan öl ur lokala/beställningssortimentet nämligen Mölnlyckebaserade Poppelmans Nya Världens IPA (syftande på att humlen kommer från bla Nya Zeland). En riktigt god IPA, kommer att bli fler av den och det bästa av allt är att Systembolaget i Gårda är en av de tre butiker som för Poppelman som lokalt sortiment, på gångavstånd från jobbet! Får bli min öl på vår lilla AW på jobbet på fredag...
 
 
Middagen avklarad så var det då dags för mello men framför allt att öppna min så länge efterlängtade Hophorn en Black IPA från Danska Hornbeer, har smuttat på denna ljuvliga skapelse hela kvällen, flaskan är på 50cl, glaset rymmer ca 10cl och jag njuter långsamt så det finns lite kvar till imorgon kväll...
 
 
...vilken njutning!
 
 
 
:-)
 
 
 

Äntligen Fredag!

Kategori: Provade öl

Så var det då åter helg och tillåtet att unna sig en god öl... först blev det räkor med ett glas vitt men till Skavlan var det dax att äntligen få smaka på Slottskällans DIPA beställt ur Systembolagets lokala (i detta fall Uppsala) sortiment! och MUMS! den var riktogt god med mycket frukt, bröd och humlebeska i både lukt och smak. En positiv överraskning, inteså att Slottskällan gör dålig öl, nej tvärt om men prislappen på 26,10 för 33cl med den kvallitén är bra, kommer att beställa fler!
 
 
 
 
Ska bli kul att jämföra den mot Omnipollos Nebuchadnezzar som var så hypad när den släpptes samtidigt men med en prislappa på 39,90 för 33cl...
 
 
Utmanaren... eller var det tvärt om?
 
 
 
:-)
 
 
 
 

Leverans ur lokala sortimentet...

Kategori: Nya öl på Systembolaget

Dom aviserade ölen... Slottskällans DIPA och Poppelmans IPA, hoppas att testa till helgen...
 
 
 
 
:-)
 
 
 

På krogen...

Kategori: Provade öl

AW igår med gamla jobbarkompisar från banken på vårt stamlokus CityPub som serverar en bra blandning av öl både på tapp och flaska, aktuella öl på fat hos CityPub hittar du här (Fatkoll.se)
 
Passade på att prova två olika DIPA, dels Oppigårds Thurbo
 
 
och sedan Mikkellers DIPA Crooked Moon Tattoo, som lanseras tillsammans med tatueringstudion med samma namn i Helsingborg.
 
Om jag skall völja så blir det definintivt Dalarnas stolthet som vinner även om den inte når ånda fram till Drakens DIPA som bryggdes hos Oppigårds 2011... men god var den!
 
 
 
:-)
 
 
 
 

Leveransbekräftelse...

Kategori: Nya öl på Systembolaget

...Slottskällans DIPA och Poppelmans New World IPA...
 
 
 
 
:-)
 
 
 

Öl i helgen...

Kategori: Nya öl på Systembolaget

...när jag ändå var på bolaget i fredags och hämtade min efterlängtade Hopphorn så passade jag på att komplettera med två andra öl från februarisläppet! Följande troika följde med hem:
 
 
Två godingar som flankerar älsklingen! Om vi börjar på högerflanken så har vi en IPA gjord på säsongens först skördade humle, som alltid från Sierra Nevada, en smaklig öl. Mittenflaskan skall avnjutas till helgen...
 
Till vänster, en riktig mosterstout, Wake up Dead från Left Hand Brewing, massor av smak och doft av bl a choklad, precis som det skall vara, 65cl, 10,7%. Detta är inget som skall drickas som en stor stark som vinpuckot Frithiofsson på fyran tydligen tror när han ondgör sig över alkoholhalten. Det ären öl man lämpligtvis  delar med ett par tre vänner eller delar upp på hela helgen om man som jag inte delar med sig...Den skall avnjutas i mindre, tulpanformade glas, som avec eller till en smarrig kladdkaka eller bara en god bit mörk choklad! 
 
Annars kan man ju lyssna på en annan "förståsigpåare" som till och med skrivit böcker om livsnjutning och som tvittrade såhär angående alkoholstarka öl:
 
(Tack för bild Magnus Rönnerup)

Den mest avancerade öl Steffo någonsin har duckit är väl Elefantöl... Har iof aldrig gillat karln, tycker mest han är dryg. Denna Tweeten (heter det så?) visar med all tydlighet hur lite han vet om det han skriver om... Han har helt missat dom senaste tio årens utveckling på ölscenen!
 
Denna underbara öl kan det mycket väl bli en repris av till helgen om det finns någon flaska kvar...
 
 
 
 
Lite ris och liter ros :-)
 
 
 
 
 

My precious...

Kategori: Nya öl på Systembolaget

... at last You'r mine!
 
Äntligen!!! efter fem evigheter och sju bedrövelser har jag den äntligen i min hand! Efter massor av beställningsstrul fungerade beställningen den 1 feb (skulle ha funkat från 1/12 förra året) och jag fick ett leverans SMS idag. kunde knappt bärga mig resten av dagen...
 
 
Här är hon då äntligen, morgondagens njutning...
 
 
 
 
:-))))))
 
 
 
 

Tokdyrt släpp...

Kategori: Nya öl på Systembolaget

... ändå måste jag säga att jag blev lite besviken på helgens öl, var så enormt hypade så jag förväntade mig väl för mycket, visst var dom goda men men om man läste bloggarna så borde dom smakat ännu bättre...
 
Helgens öl
 
Så vad gjorde jag då för att ytterligare dränera ölkassan? Beställde 3 nya öl som släpptes till lokala, beställningsbara sortimentet nämligen:
 
Hopphorn min favo BIPA från Hornbeer, Poppelmans Nya Världens IPA och Slottskällans DIPA!
 
Längtar redan, hoppas dom hinner fram till helgen! :-)
 
 
 
 
 

Kvällens trio!

Kategori: Nya öl på Systembolaget

Åter från Systembolagets ölsläpp, stort drag efter Goose Island Bourbon County Stout 2012 i Sisjön, efter att ha kollat lite på ölsidorna verkar detta vara trenden från hela landet, även Omnipollo Nebuchadnezzar har haft strykande åtgång!
 
Har du möjlighet så passa på att köpa på dig av denna trio, kommer in mer om dom är slut!
 
 

11752 Goose Island Bourbon County Stout 10.080st
11043 Omnipollo Nebuchadnezzar 15.000st
10047 Nils Oscar Celebration Ale 6.000st

Skall vara levererat till bolaget så det bör finnas till alla som vill ha om man inte lösar för mycket!

 
:-)