hansbjorckmalt.blogg.se

Öl i helgen...

Kategori: Nya öl på Systembolaget

...när jag ändå var på bolaget i fredags och hämtade min efterlängtade Hopphorn så passade jag på att komplettera med två andra öl från februarisläppet! Följande troika följde med hem:
 
 
Två godingar som flankerar älsklingen! Om vi börjar på högerflanken så har vi en IPA gjord på säsongens först skördade humle, som alltid från Sierra Nevada, en smaklig öl. Mittenflaskan skall avnjutas till helgen...
 
Till vänster, en riktig mosterstout, Wake up Dead från Left Hand Brewing, massor av smak och doft av bl a choklad, precis som det skall vara, 65cl, 10,7%. Detta är inget som skall drickas som en stor stark som vinpuckot Frithiofsson på fyran tydligen tror när han ondgör sig över alkoholhalten. Det ären öl man lämpligtvis  delar med ett par tre vänner eller delar upp på hela helgen om man som jag inte delar med sig...Den skall avnjutas i mindre, tulpanformade glas, som avec eller till en smarrig kladdkaka eller bara en god bit mörk choklad! 
 
Annars kan man ju lyssna på en annan "förståsigpåare" som till och med skrivit böcker om livsnjutning och som tvittrade såhär angående alkoholstarka öl:
 
(Tack för bild Magnus Rönnerup)

Den mest avancerade öl Steffo någonsin har duckit är väl Elefantöl... Har iof aldrig gillat karln, tycker mest han är dryg. Denna Tweeten (heter det så?) visar med all tydlighet hur lite han vet om det han skriver om... Han har helt missat dom senaste tio årens utveckling på ölscenen!
 
Denna underbara öl kan det mycket väl bli en repris av till helgen om det finns någon flaska kvar...
 
 
 
 
Lite ris och liter ros :-)
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: